Café Chorreado: το μυστικό της Κόστα Ρίκα

h χώρα των πλούσιων ακτών, εκτός από καλό καφέ έχει και μια ευφάνταστη σε.</pε

Κάθε χώρα του κόσμου έχει τη δική τους κουλτούρα καφέ, στην οποία αντανακλάται πολλές φορές η ιστορία, η καθημερινότητα και η γαστρονομική παράδοσή της. Παρατηρώντας τον τρόπο με τον οποίο ένας λαός απολαμβάνει τον καφέ του, μπορούμε να καταλάβουμε περισσότερα για την ιδιοσυγκρασία του και την ιδιοπροσωπία του. Η Κόστα Ρίκα, η «Χώρα με τις Πλούσιες Ακτές» δε θα μπορούσε να αποτελεί εξίp>

Η Κόστα Ρίκα είναι μια μικρή χώρα της Κεντρικής Αμερικής, που συνορεύει με τον Παναμά και την Νικαράγουα και βρέχεται από τον Ειρηνικό Ωκεανό και την θάλασσα της Καραϊβικής. Η εισαγωγή καφεόδεντρων από την Αιθιοπία κατά τον 18ο αιώνα κατέστησε τον καφέ βασικό πυλώνα της εθνικής οικονομίας της χώρας, ενώ σήμερα οι καφέδες από την Κόστα Ρίκα κερδίζουν συνεχώς έδαφος ανάμεσα στους «ψαγμένους »Λάτρεις του καφέ, εξαιτίας της μοναδικής τους ποιότητας αλλλά και τωνρώχ.

Με τόσο πλούσια παράδοση στον καφέ, θα ήταν παράξενο η Κόστα Ρίκα να μην έχει αναπτύξει τις δικές της, μοναδικές συνταγές: ο «εθνικός» καφές της Κόστα Ρίκα δεν είναι άλλος από τον café chorreado!

See also: Check Out These New Jersey Cat Cafes

Reading: Cafe chorreado

coffeeé dribbled : o εθνικός καφές της Κόστα Ρίκα

Ο café chorreado πήρε το όνομά του από την συσκευή εκχύλισης που χρησιμοποιείται ευρέως στην Κόστα Ρίκα, η οποία ονομάζεται chorreador, μια λέξη που στα ισπανικά είναι αντίστοιχη με την λέξη dripper, κάτι που υποδηλώνει, εξάλλου , τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η εκχύλιση.

ο sandblaster αποτελείται από ένα ξύλο , το οποίοί reason Το στόμιο του φίλτρου συγα est. Στο κάτω μέρος της μηχανής, υπάρχει χώρος για την τοποθέτηση της κπας , στην οία συγκεaparidamente Η μηχανή είναι ιδιαίτερα απλή στη σύλληψη και την κατασκευή της, και παράγει καφέ φίλτρου με μέθοδο παρόμοια Pour over.

to ζεστό νερό ρίχνεται με προσοχή και αργές κινήσεις στο βαμβακερό φίλτρο, και ο εκχυλισμένος καφές συγκεντρώνεται στην κούπα που βρίσκεται στο κάτω μέρος. Η διαδικασία δίνει στον καφελάτρη τον πλήρη έλεγχο της εκχύλισης (χρόνος, θερμοκρασία, άλεση κλπ), ενώ λόγω της φύσης της παράγει έναν «καθαρό» καφέ με πλούσιο άρωμα και τονισμένα τα φυσικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά – κάτι που ταιριάζει με τα χαρακτηριστικά των καφέδων της Κόστα Ρίκα.

See also: Check Out These New Jersey Cat Cafes

Reading: Cafe chorreado

See also: These 11 Cat Cafes in Florida are Purr-Fect!

Τα μυστικά του Chorreador

οι ντόπιοι αγαπούν πολύ την απλή αυτή συσκευή και υποστηρίζουν πως η επτυχία της εκύλιλιpic φ. φ. φ. Παλαιότερα, τα φίλτρα ήταν ραμμένα στο χέρι από τις νοικοκυρές του σπιtim Παρόλα αυτά, δεν είναι λίγοι όσοι επιλέγουν να προμηθεύονται τα φίλτρα τους (bolsita, δηλαδή «σακουλίτσες» στα ισπανικά) από εξειδικευμένους τεχνίτες – χειροτέχνες, υποστηρίζοντας πως η σωστή ποιότητα μπορεί να επιτευχθεί μόνο με προσωπική εργασία.

Τα φίλτρα πλένονται με νερό και στεγνώνονται μετά από κάθε χρήση, ενώ μια φορά το μήνα μουλιάζουν σε αλατόνερο και ξεπλένονται καλά, προκειμένου να συντηρηθούν. Όλοι οι κοσταρικανοί είναι κατηγορηματικοί: Δεν πλένουν ποτοτοτο α α α α α α . Τα φίλτρα έχουν σχετικά περιορισμένη διάρκεια ζωής, που φτάνει τουή νες.

Ακόμα, οι Κοσταρικανοί αποφεύγουν να χρησιμοποιούν υπερβολικά ζεστό νερό, καθώς υποστηρίζουν ότι «καίει» τα λεπτά αρώματα του ντόπιου καφέ και δεν τα αφήνει να αναδειχθούν – κάτι που δεν απέχει καθόλου από την πραγματικότητα, καθώς η εκχύλιση σε dripper απαιτεί νερό στους 90-92 βαθμούς κελσίου και μέτρια προς χοντρή άλεση για να αποδώσει ικανοποιητικά.

See also: Check Out These New Jersey Cat Cafes

Reading: Cafe chorreado

Μπορούμε να ετοιμάσουμε blasted coffee στο σπίτι μας;

Στη χώρα μας, αλλά και γενικά στην Ευρώπη, είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρούμε ένα chorreador, ενώ ακόμα και τα πάνινα φίλτρα δεν είναι συνηθισμένα. Μερικά εξειδικευμένα καταστήματα ενδεχομένως να έχουν σχετικά ήδη, ατη. ΠΣ τ. Τν.

Χρησιμοποιοώντας ωστόσο μια γυάλινη pour over καφετιέρα με μεταλλικό φίλτρο και τηρώντας τις συμβουλές εκχύλισης, μπορούμε να έχουμε ένα αποτέλεσμα πολύ κοντινό στον café chorreado. Το μεταλλικό φίλτρο δεν παράγει το ίδιο αποτέλεσμα με το πάνινο φίλτρο, ωστόσο συγκριτικά είναι αρκετά πιο κοντά σε αυτό από ό,τι το συνηθισμένο χάρτινο φίλτρο. Φυσικά, δεν ξεχνάμενα χρησιμοποιοήσουμε έναν καφέ από την κόστα ρίκα , μι μ έτρα ΔF

See also: Check Out These New Jersey Cat Cafes

Reading: Cafe chorreado

See also: Top 20+ cộng cafe thảo điền tốt nhất hiện nay

Δύο προτάσεις γεμάτες γεύση από την Κόστα Ρίκα για αυθεντικό blasted coffee

New York Monorigini Costa Rica 250g σε κόκους: μονοποικιλιακός, 100% Arabica καφές υγρής επεργασίαiance απόην κόστα ρίκα ρίεγύ της Dec. Το σώμα είναι ισορροπημένο, το άρωμα δυνατό και στη γεύση κυριαρχούν οιόOODOOD FACTς εσπεριδοειδών με ώ κ κ κ Η ανεβαστική οξύτητα είναι χαρακτηριστική του terroir της Κόστα Ρίκα.

caffè lab costa rica tournon shb 250g σε κόκκους: Μονοποικιλιακός, 100% arabica καφές υγρής επεξεργασίας από την Κόστα Ρίκα, με την εγγύηση της Ιταλικής caffe lab, που ειδικεύεται σε μονοποικιλακούς καφέδες σπάνιας προέλευσης. Προέρχεται από φυτείες υψηλού υψομέτρου και ηφαιστειακού εδάφους στην περιοχή tournon και χαρακτηρίζεται από φρουτώσεις νότες με αρώματα μήλου και μούρων, ενώ ισορροπεί απολαυστικά μεταξύ οξύτητας και γλυκύτητας.

See also: Check Out These New Jersey Cat Cafes

Reading: Cafe chorreado

Αν σας έλειψαν τα ταξίδια, με ένα απλό φίλτρο κι έναν καλό καφέ, θα μεταφερθείτε μέσα σε λίγα λεπτά στην μαγευτική Κόστα Ρίκα, στην καρδιά της Κεντρικής Αμερικής.

πηγή φωτογραφίας: https://www.okrehome.com/

See also: Check Out These New Jersey Cat Cafes

Reading: Cafe chorreado

bhh

Related Posts

1980 honda cb750 cafe racer

Honda CB750F Cafe Racer Lainey

The CB750F was Honda’s effort to regain supremacy from its original CB750 Four Superbike. In 1980, Cycle Guide claimed that the new 77-hp 750 DOHC could “accelerate…

Coca moka cafe

Sự khác biệt của cà phê MOKA, MOCCA, MOKHA, và MOCHA?

ngày nay, hầu hết mọi người trên thế giới hiểu “mocha, mocca, mokha, mocha” là một loại pha trộn giữa chocolate và cà phê. nhưng thật ra,…

Cafe mexicano marcas

Las Mejores Marcas de Café Mexicano

Mexican coffee has less to do with a certain bean or a type of roast, and more to do with the experience you get when you drink…

Cafe set up

6 bước setup quán cafe cực đơn giản cho người mới bắt đầu

configure quán cafe không phải là một việc đơn giản, nhất là đối với những người chưa từng có kinh nghiệm kinh doanh đồ uống. Để làm…

Animal cafe near me

Dog Cafes, Cat Cafes, and Pet Cafes — Ho Chi Minh City

When the French brought coffee to Vietnam in the 19th century, I wonder if they ever thought of a “drinking coffee with pets” subculture. would evolve. It’s…

Bear creek cafe menu

The Bear Creek Cafe Lunch Menu

Turkey, Apple & Melted Cheddar Cheese: $12 Our signature sandwich, served with house-roasted turkey slices, cheddar cheese, apple slices and apple butter, on white bread.* Grilled Chicken…